Index Vakbarát Hírportál

Agyonverték a lányát védő izraeli férfit

2009. augusztus 16., vasárnap 12:03 | aznap frissítve

Egy nyolctagú banda megtámadott egy családott Tel-Avivban. Az anyának és lányának sikerült elmenekülnie, az őket védő apát azonban agyonverték a támadók, holttestét a tengerbe dobták. Az izraeli lapok szerint az elmúlt hetekben több brutális gyilkosság is történt Izraelben.

Az izraeli társadalmat valósággal sokkolta egy családapa brutális meggyilkolása Tel-Avivban. Az agyonvert 59 éves áldozat feleségét és lányát próbálta megvédeni ittas fiatalok egy csoportjától.

A házaspár 24 éves lányával szombat este egy tengerparti sétányon egy padon üldögélt, amikor egy arab akcentussal héberül beszélő fiatalember sértegetni kezdte a lányt. A család - hogy elkerülje az inzultus eldurvulását - igyekezett távozni a helyszínről, de ekkor férfiak vették körbe mindhármukat. Összerugdosták őket, eltörték az asszony karját és összetörték a lány szemüvegét. A két nőnek sikerült elmenekülnie, de az apával végeztek, holtestét a tengerbe dobták.

A rendőrség nyolc gyanúsítottat állított elő, mindannyian egy izraeli arab település lakosai. Az üggyel összefüggésben őrizetbe vettek egy kiskorú zsidó lányt, valamint egy katonalányt is.

A brutális gyilkosságról szóló beszámolók vasárnap a lapok címoldalára kerültek, a közszolgálati rádió pedig híreit azzal vezette be, hogy "ami itt van, az kész Chicago" - utalva ezzel az Al Capone-féle amerikai gengszteridőkre.

Az elmúlt két hétben Izraelben tíz ember végeztek brutális módszerekkel, több áldozat holttestét feldarabolták vagy szemeteskukákba dobálták, és felgyújtották. Az izraeli rendőrség egy év leforgása alatt 204 gyilkosságot regisztrált.

Rovatok