Index Vakbarát Hírportál

Akciófilmbe illő rablással vádolnak két magyart Bécsben

2009. szeptember 3., csütörtök 16:45

Egy pince falát megbontva bukkant elő két magyar bankrabló egy bécsi bankban, ahonnan 190 ezer euróval távoztak. Büntetőperük csütörtökön kezdődött, de a tanúk távolmaradása miatt elnapolták a tárgyalást.

Két, bankrablással vádolt magyar tárgyalása kezdődött meg csütörtökön Bécsben. A két férfit egy akciófilmbe való bankrablás kitervelésével és végrehajtásával vádolják.

A vád szerint a két férfi 2004-ben miniatür kamerákkal napokig figyelt egy bankfiókot, amibe a szomszéd épület pincéjéből, a falat megbontva jutottak be. A zárás előtt váratlanul előbukkanó rablók aztán fegyverekkel kényszerítették a pénz átadására a meglepett pénztárosokat.

A rablók 190 ezer eurót zsákmányoltak, majd a pincén keresztül távoztak. Menekülés közben arra is figyeltek, hogy egy világítóudvar falához támasztott létrával és néhány szemetesvödör behorpasztásával félrevezető nyomokat hagyjanak hátra.

A nyomozók egy, a bankrablás helyszínén talált kesztyűből vett DNS-minta alapján tartóztatták le a két magyart.

A tárgyalásra beidézett tanúk egy része nem jelent meg csütörtökön, ezért a pert elnapolták. A következő tárgyalási napot október 19-re tűzték ki.

Rovatok