Index Vakbarát Hírportál

Fenyegető üzenet miatt volt készültség egy belga iskolánál

2009. szeptember 9., szerda 18:25 | aznap frissítve

A misztikus dátum és az "until I an hero" szövegrészletet tartalmazó fenyegetés háromszáz rendőrt hozott lázba a belgiumi Mechelenben, de úgy tűnik, vaklárma volt.

Több mint háromszáz rendőr razziázott és őrködött szerdán egy belgiumi kisváros iskoláinak környékén, mert korábban az interneten fenyegető üzenet jelent meg, erre a napra utalva.

A Brüsszeltől harminc kilométerre északra fekvő, zömmel flamandok lakta Mechelen városközpontjában álló KTA szakközépiskola volt a figyelem középpontjában. Ez év elején egy német férfi egy amerikai honlapon olyan üzenetet talált, amely helytelen angolsággal valamilyen, közelebbről meg nem nevezett hőstettet helyezett kilátásba 239 nappal későbbre, egészen pontosan 2009. szeptember 9-re. A dátum 09/09/09-ként írva akár "misztikusnak" is tekinthető a hatóságok szerint.

"Figyeljétek a híreket" - írta az üzenet ismeretlen szerzője.

Az üzenetben két dolog is szembeötlő. Az egyik, hogy líceumnak - gimnáziumnak - nevezi az oktatási intézményt, amely valójában szakközépiskola. A másik, hogy szerepel benne az "until I an hero" szövegrész, ami egy bizonyos internetes szlengben banális okból elkövetett öngyilkosságra utal.

A település összes iskolájának környékét mindenesetre megszállták a rendőrök, és éberen figyelnek egész nap. Késő délutánig semmilyen rendkívüli esemény nem történt.

Rovatok