Index Vakbarát Hírportál

30 évig molesztálta lányát az ausztrál apa

2009. szeptember 17., csütörtök 06:41 | aznap frissítve

Ausztrál "Fritzl"-ként emlegetik azt a férfit, akiről csütörtöki helyi lapok megírták: három évtizeden át szinte naponta megerőszakolta saját lányát. A vérfertőző kapcsolatból négy gyermek is született.

Ausztráliában nem hozták nyilvánosságra a férfi kilétét. Annyit tudni, hogy Victoria államban él, és a 60-as éveiben jár.

A rendőrség annyit közölt, hogy a '70-es években erőszakolta meg először az akkor még 11 éves lányát. Az anya azt állítja: semmit sem tudott a vérfertőzésről.

Victoria állam kormányzója, John Brumby azt mondta: ki kell vizsgálni az esetet, hogy kiderüljön: milyen módon maradhatott titokban az egész.

A Herald Sun című melbourne-i lap úgy tudja: négy gyereket szült a lány apjának. Mindegyik csecsemő rendellenességgel jött a világra, egyikük később meg is halt.

Az újság információi szerint a nő 2005-ben egyszer már följelentette apját, de utána nem akart együttműködni a hatósággal, mert saját biztonságát féltette. Végül tavaly júniusban ismét a rendőrséghez fordult. Azóta nyomoz a hatóság. A férfit novemberben állítják bíróság elé.

Az ausztrál média a hasonló osztrák esetre is utal: Ausztriában Josef Fritzl 24 éven át háza pincéjében rejtegette lányát, szexuálisan bántalmazta és hét gyereket nemzett neki.

Rovatok