Index Vakbarát Hírportál

Fiktív autókereskedéssel loptak el autókat

2009. október 2., péntek 18:12 | aznap frissítve

Szeptemberben fiktív autókereskedést nyitott egy csoport, amelyik több értékes autót is ellopott, a rendőrség keresi őket. A napokban elfogtak egy magát parkolóőrnek kiadó férfit is, aki a tornyosnémeti határátkelőnél kért pénzt egy ingyenes parkolóban külföldi kamionosoktól.

Több értékes autót is ellopott egy fiktív autókereskedést működtető csoport szeptember 3. és 22. között, közölte a rendőrség. A IX. kerületi Soroksári úton nyitott bizományi autókereskedés ügyében csalás miatt nyomoznak, a Market Tax Kft. képviselőit keresik.

A férfiak szeptember első három hetében több nagy értékű autót vettek át tulajdonosaiktól azzal az ígérettel, hogy bizományban értékesítik azokat. Szerződést is kötöttek, hogy a tulajdonos mennyi pénzt kaphat az autójáért, ha azt sikerül eladni. A kft. azonban eltűnt a kocsikkal együtt, nem adtak pénzt senkinek és szeptember 22-e óta elérhetetlenek.

A rendőrség kéri, hogy akiket a cég megkárosított, vagy aki a csalókról tud valamit, az jelentkezzen.

Megsarcolta a parkoló kamionosokat

Kamionosoktól kért parkolódíjat egy férfi az egykori tornyosnémeti határátkelő parkolójában, ami egyébként nem fizetős parkoló. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőr-főkapitányság pénteki tájékoztatása szerint a férfi hosszabb ideje üzemeltette az álparkolót, amíg a napokban elfogták.

A 36 éves miskolci férfi a külföldi kamionosoktól kért alkalmanként 10-15 eurót a parkolásért, ezzel naponta 50 eurót is keresett. A sofőrök nem is gondolták, hogy becsapták őket, így feljelentést sem tettek, de az ál-parkolóőr tevékenysége azonban feltűnt a környéken, így az encsi rendőrökhöz eljuttatott információk alapján a hét közepén lecsaptak rá. Üzletszerűen elkövetett csalás miatt indult ellene eljárás.

Rovatok