Index Vakbarát Hírportál

Meghalt egy munkás Gárdonyban vasútépítésen

2009. október 6., kedd 14:38

Halálos balesetet szenvedett kedd reggel a Tárnok-Székesfehérvár közötti vasútvonal felújításán egy villanyszerelő – tudta meg az Index. Az áldozat egy vasutas volt, aki a kivitelező alvállalkozójának megbízásából, másodállásban dolgozott az építkezésen.

Egy kapcsolószekrényben végzett kábelbekötés során halálos áramütést szenvedett Gárdonyban a Tárnok-Székesfehérvár vasútvonal felújításán dolgozó cégek egyik alvállalkozója – értesült az Index. A baleset kedd reggel 9 óra után történt.

Az áldozat főállásban vasutas volt, másodállásban, egyéni vállalkozóként végzett villanyszerelési munkát az építkezésen egy vasutas társával együtt. Ők ketten a vasúti pálya felújítását végző konzorcium egyik cégének, a Keletút Kft.-nek az egyik alvállalkozójával, a Pozitív Kft.-vel álltak megbízásos szerződésben.

A gárdonyi forgalmi irodán, egy kapcsolószekrényben végeztek kábelbekötést, amikor a baleset történt. A szekrény részlegesen ugyan feszültségmentesítve volt, ám nagyon szűk helyen kellett dolgozniuk. Az áldozat ezen a szűk helyen feltehetően hozzáért a kezével a szekrény földelt fémdobozához, ekkor szenvedett áramütést, megállt a szíve, és nem tudták újraéleszteni.

A Tárnok és Székesfehérvár közötti vasútvonal felújítását ebben az évben kezdték el, a projekt része az európai uniós támogatással megvalósuló Budapest-Székesfehérvár teljes pályafelújításnak. A Tárnok és Fehérvár közötti negyven kilométeren egyes állomásokat átépítenek, egy állomást elbontanak, két új megállóhelyet létesítenek, valamint megépül tíz gyalogos és két közúti aluljáró is. A nagyjából 55 milliárd forintos beruházást a Szentesi Vasútépítő Kft. vezette konzorcium végzi, ennek tagja a Mávépcell Kft., a Keletút Kft. és a Közgép Zrt.

Rovatok