Index Vakbarát Hírportál

Felfüggesztettek egy orvost a szentesi kórházban

2009. október 13., kedd 21:45

Felfüggesztette a szentesi Dr. Bugyi István Kórház vezetése a munkavégzés azt az orvost, aki ellen vádemelési javaslattal zárult a rendőrségi vizsgálat. A férfi nőgyógyászati beavatkozást végzett, a páciens meghalt.

A kórház vezetésének keddi közleménye szerint az összes érintettel történő konzultáció után a beavatkozást végző orvos munkavégzés alóli felfüggesztését és a fegyelmi eljárás folytatását rendelték el.

A rendőrség foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés vétségének megalapozott gyanúja miatt javasol vádemelést a kórház egy orvosa ellen, mondta el korábban Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Egy 31 éves szentesi asszony 2008 júliusában három héttel egy nőgyógyászati beavatkozás után hunyt el. A betegen egy spontán vetélés után egészségügyi küretet végeztek az intézmény szülészeti és nőgyógyászati osztályán, a beavatkozáskor azonban az orvos kilyukasztotta a méhfalat, amit nem vett észre.

A nő csak 48 óra múlva került sebészhez, ekkor derült ki, hogy nemcsak a méhfal, hanem a vékonybél is sérült. Ennek következményeként súlyos hashártyagyulladás, szeptikus állapot lépett fel, és bár ezt követően több műtéti beavatkozás is történt, az intenzív kezelés ellenére sem tudták az asszony életét megmenteni.

Rovatok