Index Vakbarát Hírportál

Focikapuban várhatják a buszt Szolnokon

2009. október 26., hétfő 21:23

Egy Brazíliában már megépített váró mintájára focikapu formájú buszmegállókat adták át a tiszaligeti futballpályáknál Szolnokon. Egyes elemekben még felül is múlták az eredeti buszmegállókat.

Focikaput formázó buszmegállót alakítottak ki Szolnokon a tiszaligeti futballpályák közelében. A váró ötletét a Jászkun Volán Zrt. vezérigazgatója, Sziráki Pál vetette fel. Egyik barátja emailben küldött neki fotókat a világban található legkülönlegesebb buszmegállókról, ezek között szerepelt egy focikapu formájú brazíliai váróról készült kép is.

„A felvétel láttán rögtön arra gondoltam: ezt mi is le tudnánk gyártani, csak még mutatósabban” - mondta a közlekedési vállalat feje, aki ezen fellelkesülve azonnal ráállított a cég szerelőműhelyeiben dolgozók közül néhány ügyes szakembert a feladatra.

Hamarosan elkészült a prototípus, majd annak hű mása is. A két váró ráadásul valóban mívesebb kivitelű a brazil mintapéldánynál, büszkélkedett az ünnepélyes átadás alkalmából a vezérigazgató.

Szerinte sikerült továbbfejleszteniük az alapkoncepciót, amikor az NB II-es Szolnoki Máv FC. futballcsapatának kék-sárga színét viselő ülőkékkel látták el a várót, melynek belső tere így a hazai és vendég csapatok kispadjára emlékeztet. A buszvárók jobb felső sarkába ráadásul fémlemezekből egy focilabdát is elhelyeztek.

Igaz, sokak szerint félő, hogy az egyedi kiegészítő a konstrukció többi részéhez hasonlóan a vandálok figyelmét is felkelti majd, ám Sziráki Pál reméli: a szolnokiak szívükbe zárják annyira e két „köztéri alkotást”, hogy rendeltetésszerűen használják és nem tesznek kárt bennük.

Rovatok