Index Vakbarát Hírportál

Helikopter és repülő ütközött össze Kalifornia partjainál

2009. október 30., péntek 10:13 | aznap frissítve

Eddig tisztázatlan körülmények között szenvedett balesetet a parti őrség és a tengerészgyalogság egy-egy gépe. Kilenc embert keresnek.

Kilenc ember eltűnt Kalifornia partjainál, miután a parti őrség egyik repülőgépe összeütközött a tengerészgyalogság egyik helikopterével - jelentette a CNN amerikai hírtelevízió. Az amerikai haditengerészet és a parti őrség a csütörtök esti baleset után rögtön megkezdte a kutatást az esetleges túlélők után.

A baleset helyi idő szerint csütörtök este hét óra után történt, San Clemente szigetétől nagyjából negyven kilométerre keletre. A szövetségi légihatóság (FAA) közlése szerint egy pilóta azt jelentette, hogy egy tűzgolyót látott hét óra tíz perckor a baleset közelében.

Az FAA tisztségviselői a CNN-nek nyilatkozva elmondták, hogy a parti őrség C-130-as típusú repülőgépén hét ember utazott, míg a tengerészgyalogság AH-1 Cobra típusú helikopterén ketten voltak.

A parti őrség egyik hadnagya elmondta, hogy az időjárási körülmények ideálisak a keresésre, nincs szél, és a víz is csendes.

Rovatok