Index Vakbarát Hírportál

Szegekkel szórták fel az utat a tolvajok

2009. november 5., csütörtök 17:05

Sikerült elmenekülniük egy bankautomata elrablóinak csütörtök hajnalban Dunavecsénél, azonban a drótkötélen kirántott ATM-t kénytelenek voltak hátrahagynia. A rendőröket az útra kiszórt vasszegekkel sikerült lerázniuk.

Autós üldözés után, felgyújtott kocsijukat hátrahagyva menekültek egy bankautomata elrablói a rendőrök elől csütörtökre virradó éjjel Dunavecsénél.

Egy rendőrjárőr hajnali negyed kettő körül vette észre, hogy az egyik OTP bankfiók előteréből egy kocsira kötött drótkötéllel kirántották a bankautomatát a bűnözők, akik éppen a megérkezésükkor kezdték elvontatni a trezort. A járőrök üldözni kezdték az ATM pénztárolóját vontató kocsit. A trezor az 51-es útnál leszakadt a kötélről, a tolvajok azt hátrahagyva menekültek tovább a pentelei híd felé Dunaújváros irányába.

A menekülők direkt erre a célra előkészített, csillag alakú szegeket szórtak ki autójukból a járőrkocsi elé és az defektet kapott. A rendőrök segítséget hívtak, de a solti és dunaújvárosi rendőrök már csak a tolvajok lángoló autóját találták meg. A banda más módon menekült tovább.

A bűnözők rongálása miatt több százezres kár keletkezett a bankban, a lopott pénz viszont meglett, a drótkötélről leszakadt trezorban több millió forint volt. A bankfiók egyébként be volt kamerázva, a felvételek kiértékelése még tart, mondtaMihályné Bornemissza Eleonóra, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Rovatok