Index Vakbarát Hírportál

Megtéptek egy kalauzt Szegeden

2009. december 2., szerda 17:10

Jegy nélkül vonatozott egy nő Magyarcsanádról Szegedre, ezért le akarták őt szállítani. Összevitatkozott a kalauzzal, végül a haját tépte, karmolta és a földre rántotta. A nő ellen büntetőeljárás indult.

Megtámadott egy vasúti jegyvizsgálót egy nő Szegeden még kedden délben, tájékoztatott a rendőrség szerdán.

Egy nő Magyarcsanádról tartott Újszegedre, amikor a jegyvizsgáló ellenőrizte a jegyeket. A 46 éves nő azt mondta, neki nincs jegye, de pénze sincs rá. Ekkor az ellenőr felszólította, hogy szálljon le, különben kénytelen lesz rendőrt hívni.

A nő nem szállt le, ezért a makói állomáson már rendőrök várták, és igazoltatták. Ekkor a nő egyik ismerőse mondta, hogy ki tudja segíteni pénzzel, és megveszi neki a jegyet, hogy tovább tudjon utazni. A vonaton azonban továbbra is arrogánsan viselkedett, szidalmazta a jegyvizsgálót.

A végállomásig úgy felhergelte magát, hogy nekiesett a jegyvizsgálónak, letépte a táskáját, amiből kiesett a jegykiadó gép és megsérült. Ezután a kalauz haját tépte, karmolta és a földre rántotta. A bántalmazást csak akkor hagyta abba, amikor a mozdonyvezető odaért, tájékoztatott Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A kiérkező rendőrök a nőt előállították, ellene közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűncselekmény gyanúja miatt indult eljárás a Szegedi Rendőrkapitányságon.

Rovatok