Index Vakbarát Hírportál

Balla Irma-gyilkosság: pártfogója D. Lajos ellen vallott

2009. december 7., hétfő 10:06 | aznap frissítve

D. Lajos egykori pártfogójának, illetve féltestvérének, a sértett szomszédjának és több szakértő tanúkénti meghallgatásával folytatódott a Balla Irma-gyilkosság tárgyalása a Hajdú-Bihar Megyei Bíróságon.

Egykori pártfogója szerint a korábban beismerő vallomást tett, azt később visszavonó D. Lajosnak köze lehetett Balla Irma megöléséhez; a hétfőn a Hajdú-Bihar Megyei Bíróságra tanúként beidézett pártfogó erre beszélgetésük közben D. Lajos reakcióiból következtetett.

A tanú elmondta: a lopások, betörések miatt elítélt D. Lajos közölte vele, hogy korábban tanúként hallgatták meg a gyilkosság ügyében. Megkérdezte tőle, hogy nincs-e köze a gyilkossághoz, amire D. Lajos rövid csend után nem adott egyértelmű választ, nem tiltakozott a feltételezés ellen. A pártfogó ezt követően erről a fejleményről tájékoztatta Nagy Antal bírót.

D. Lajos féltestvére elmondta: korábbi vallomásával ellentétben D. Lajos - akivel egy háztartásban élt - mégsem tartózkodott otthon a gyilkosság éjszakáján. A sértett szomszédja a meghallgatásakor azt mondta: a gyilkosság éjszakáján, este tíz óra körül zajt hallott az utcáról.

A hemogenetikus szakértők egybehangzó véleménye szerint a helyszínen rögzített, általában kevert DNS minták mennyisége túl kevés ahhoz, hogy abból minden kétséget kizáróan meg lehessen állapítani kitől származnak.

Balla Irma debreceni fideszes önkormányzati képviselőt a lakásán gyilkolták meg 2007 húsvétján. Egy évvel később a fiát gyanúsították meg a gyilkosság elkövetésével, akit őrizetbe vettek, majd egy évig előzetes letartóztatásban tartottak. Jelenleg szabadlábon védekezik.

Rovatok