Index Vakbarát Hírportál

Három felelőse van a focikapu-balesetnek

2009. december 11., péntek 10:02 | aznap frissítve

A rendőrség szerint a csornai fürdő vezetője, a főmérnök és a büfés tehet arról, hogy júniusban halálos balesetet szenvedett egy ötéves kisfiú.

A rendőrség szerint három ember felelősségét lehet megállapítani a csornai fürdőben történt halálos baleset ügyében.

Idén júniusban egy ötéves gyerek focizás közben az egyik vasvázas kapura csimpaszkodott, és magára rántotta. A kapu nem volt rögzítve. A gyerek néhány nappal később a kórházban belehalt súlyos sérüléseibe. Szerveit a szülei transzplantációra ajánlották fel, ezzel öt gyereken tudtak segíteni.

A nyomozás megállapította, hogy a kapu rögzítésének elmulasztásáért felelősség terheli a fürdőt üzemeltető kft. hatvannyolc éves vezetőjét és ötvennégy éves főmérnökét. Az ő dolguk lett volna a fürdő területén lévő eszközök állapotának rendszeres ellenőrzése.

A büfés azért felelős, mert pár nappal korábban a füves területről a homokos részre vitte a futballkaput, és rögzítetlenül hagyta.

A rendőrség foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés megalapozott gyanújával vádemelést javasol.

Az ÁNTSZ augusztusban felfüggesztette a termálfürdő működési engedélyét, mert nemcsak a biztonsággal, a vízminőséggel is baj volt. Akkor Turi György polgármester a Kisalföldnek azt mondta, hogy bár az üzemeltető, a Kerti Park kft. vezetői eltűntek, minden szerződésbe foglalt jogukkal élni fognak velük szemben.

Rovatok