Index Vakbarát Hírportál

Kitüntették az Allee-t átvevő tűzoltót

2009. december 18., péntek 01:15 | aznap frissítve

A fővárosi tűzoltóparancsnok kitüntette azt a tűzoltó alezredest, aki a novemberben megnyitott Allee bevásárlóközpont használatbavételi engedélyét kidolgozta. A pláza megnyitása után néhány nappal 22-en lettek rosszul, mert a parkolóházból a kipufogógáz felszivárgott az eladótérbe.

A fővárosi tűzoltóparancsnok dicséretben és jutalomban részesített "az Allee Újbudai Városközpont használatbavételi eljárásával kapcsolatos feladatok elvégzése során nyújtott kiemelkedő szakmai munkája elismeréséül" egy tűzoltó alezredest, olvasható a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság honlapján.

Emlékezetes, hogy a bevásárlóközpont megnyitása után három nappal tizenheten, majd másnap öten lettek rosszul kipufogógáz-mérgezés miatt. A történteket feltehetően az okozta, hogy nem működött megfelelően a szellőzőrendszer, és a gáz felszivárgott a parkolótérből.

Bár a rosszulléteket nem a kéményekből visszaáramló füst okozta, a pláza szellőző- és elszívórendszerének megfelelő működése is a tűzoltóság hatáskörébe tartozik. A használatbavételi eljárás során vizsgálják a tűzjelzőket és a gépi hő- és füstelvezetést is.

A fővárosi tűzoltók szóvivője korábban azt mondta: a hő- és füstelvezető rendszerek rendben voltak. A hibát más okozhatta, ami vélhetően a munkaügyi főfelügyelőség és a rendőrség hatáskörébe tartozik.

Rovatok