Index Vakbarát Hírportál

Kigyulladt egy raktár a Soroksári úton

2009. december 21., hétfő 17:04 | aznap frissítve

Több órás munkával a tűzoltók este 8-ra megakadályozták a tűz továbbterjedését abban a Soroksári úti raktárban, ami délután lobbant lángra. A forgalmat korlátozták a környéken. Az oltás és az utómunkák kedd reggelig tartanak.

Kigyulladt egy 6 ezer négyzetméteres, 3 szintes raktárépület hétfőn a főváros IX. kerületében, a Soroksári úton. A tűzoltók sokáig nem tudtak bejutni az épületbe, közölte Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője. Az épület három szintje közül először csak kettő állt lángokban, majd a tető is kigyulladt, közölte Molnár Péter.

A szóvivő elmondta, hogy a raktárba, ahol kozmetikai szereket tárolnak, csak több biztonsági kapun keresztül lehetett bejutni, de a vaskapuk zárva voltak. A tűzoltók gyorsdarabolókkal és feszítővágókkal dolgoztak, hogy megközelíthessék a tűz fészkét, ami nagyban nehezítette munkájukat.

Később az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtóügyeletese azt közölte, hogy lezárták a Soroksári utat az órák óta lángoló raktárépület füstje miatt. A tetőn is kitört a tűz, az épület több mint ezer négyzetméteren égett, tájékoztatott Kis-Guczi Péter.

Este 8-ra a tűzoltók megakadályozták a tűz továbbterjedését, de az oltás és az utómunkálatok kedd reggelig eltartanak, mondta Kis-Guczi. A sűrű füst miatt korábban lezárt Soroksári út városból kivezető szakaszát este fél nyolc körül felszabadították, a befelé vezető sáv még le van zárva a járművek elől.

Az épület mögött több gáztartály is van, ezt a tűzoltók vízsugárral védték. A helyszínre 120 tűzoltó érkezett 35 autóval. A tűz miatt a legmagasabb, 5-ös fokozatú riasztást rendelték el.

Rovatok