Index Vakbarát Hírportál

Nincs jobban a fiú, aki összeesett a tornaórán

2010. január 25., hétfő 11:16

Továbbra sincs eszméleténél, súlyos az állapota annak a jászberényi kisfiúnak, akinek pénteken a tornaórán állt meg a szíve. A Heim Pál Gyermekkórház főigazgatója a szülők kérésére nem adhatott több információt.

Nagyné Völgyi Hildától, a jászberényi Belvárosi Általános Iskola igazgatója elmondta, hogy a gyerekek a testnevelés órán épp az úgynevezett ötperces futást gyakorolták. Egy perc futás után egy perc pihenő következett. A fiú eközben leült, majd hirtelen eldőlt. A szemtanúk szerint fáradtságra panaszkodott, mielőtt rosszul lett.

Az igazgató korábban azt mondta, hogy a gyerek nem volt beteges, nem tudtak arról, hogy egészségügyi problémája lett volna.

A mentők a riasztás után hat perccel az iskolába értek, de ekkor már nem dobogott a fiú szíve. Az újraélesztésbe több mentőautó személyzete is bekapcsolódott, a gyerek vérkeringését 15 perc alatt sikerült újraindítani és az iskola udvarán landoló mentőhelikopter szállította pénteken a fővárosi Heim Pál Gyermekkórházba, ahol azóta is az intenzív osztályon kezelik.

Rovatok