Index Vakbarát Hírportál

Tizenegy évet kapott a kalapáccsal támadó férj

2010. január 26., kedd 17:24

A debreceni ítélőtábla jogerősen tizenegy év fegyházbüntetést szabott ki arra a férfira, aki brutálisan megverte feleségét és apósát. A nő maradandó mentális és testi sérüléseket szenvedett.

A Borsod-Abaúj-Zemlén megyei Pusztaradványban élő, akkor 43 éves férfitól 2005 nyarán kapcsolatuk megromlása miatt elköltözött a felesége. Az asszony 13 éves fiukat is magával vitte szüleihez Sajókazára.

A férfi 2005. július 11-én elindult hozzájuk, beugrott a ház udvarára, a bejárati ajtót felfeszítette és bement a házba, ahol a felesége és a fia volt.

Szóváltás alakult ki közöttük, majd a férfi a nála lévő ácskalapácsot előkapva bántalmazni kezdte a feleségét. A nőt legalább tizenhat nagy erejű ütés érte. Eltört a bal keze, több bordája, a nyakcsigolyája, gerincvelő-sérülést és koponyatörést szenvedett. Emiatt maradandó testi és szellemi fogyatékosság alakult ki nála.

Az apósára is rátámadt

A vádlott addig ütötte a nőt, míg az el nem vesztette az eszméletét, azután a konyhából magához vett egy kenyérvágó kést, jobb kezében az ácskalapáccsal, baljában pedig a késsel kifutott a házból. Az udvaron az akkorra már kiérkező apósát fejbe vágta az ácskalapáccsal, mire az idős férfi eszméletét vesztette.

A férfit a háztól másfél kilométerre fogták el a rendőrök.

Az ítélőtábla határozatával helybenhagyta az első fokon eljáró Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság ítéletét, amelyet emberölési kísérlet és súlyos testi sértés miatt szabtak ki. A bíróság súlyosbító körülményként értékelte a többi között a vádlott büntetett előéletét, azt, hogy ittas állapotban, közeli hozzátartozói ellen, ráadásul a kiskorú fia szeme láttára követte el tettét, és maradandó károsodást okozott.

Rovatok