Index Vakbarát Hírportál

A postások felveszik a harcot a kutyákkal

2010. február 8., hétfő 00:25

Egyre több kutyatámadás éri a brit postásokat, ezért a jövőben speciális sípolást kiváltó eszközzel ijeszthetik el a túlságosan agresszív állatokat.

A brit postások alapvető felszereléséhez tartozhat majd egy olyan eszköz, amely megfelelő sípolással ijeszti el a túlságosan agresszív kutyákat. A Telegraph szerint sokan korábban borsspray-t tartottak maguknál a problémás esetekre, ezt azonban a dolgozók szerint nagyon nehezen lehetett élesben használni.

Az új eszközt egyelőre észak-angliai településeken tesztelik, de ha beválik, akkor az egész országban használják majd.

Az előző évben 4810 alkalommal támadtak kutyák a csomagokat és leveleket kikézbesítő postásokra, az attrocitások száma évről évre növekszik. A postások általában kisebb sérülésekkel megúszták, de az egyiküknek hatórás operáción kellett átesnie, miután két rottweiler megkergette.

A brit posta nem tudja mire vélni a támadások megszaporodását, de állításuk szerint nagyon komolyan veszik a kutyák és a postások örök konfliktusát.

A dolgozóknak kiosztottak irányelveket. Eszerint a postásoknak nem ajánlott olyan kertekbe bemenni, ahol a kutya nincs megkötve. Még a legbarátságosabb eb is lehetséges fenyegetésként érzékelheti közeledéseteket, írják. Amennyiben mégis szemtől szembe kerülnek a kutyával, a zsákjukat maguk elé kell helyezniük, hogy azzal védjenek ki egy esetleges támadást, miközben lassan kihátrálnak a kertből.

Rovatok