Index Vakbarát Hírportál

Gyilkosság áldozata lett a bírósági titkár

2010. február 11., csütörtök 10:51 | aznap frissítve

Az ügyészség pénteken dönt arról, előzetesbe kerüljön-e Ny. László felesége, akit egyelőre segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsítanak.

Gyilkosság áldozata lett a Berettyóújfalui Városi Bíróság titkára, Ny. László; a 31 éves férfi holttestén idegenkezűségre utaló sérüléseket rögzített az orvos szakértői vizsgálat, közölte Simon Ernő hajdú-bihari főügyész.

Az áldozatot - a város polgármesterének nevelt fiát - február 8-án este, saját lakásában, "furcsa körülmények között", testén égési sérülésekkel találták holtan. Felesége is a lakásban tartózkodott, őt sokkos állapotban találták a rendőrök.

Bár hamar elterjedt, hogy az asszony féltékenységből előbb megszurkálta, majd felgyújtotta a férjét, a rendőrség csak segítségnyújtás halált okozó elmulasztása miatt indított nyomozást az ügyben, igaz, kihallgatása után az asszonyt őrizetbe vette.

Pénteken döntenek az előzetesről

Simon Ernő főügyész tájékoztatása szerint miután az orvos szakértői vizsgálat a halállal összefüggésben megállapította az idegenkezűséget, az ügy vizsgálatát átvette a Debreceni Nyomozó Ügyészség.

Az ügyészek csütörtökön megkezdték a feleség újbóli kihallgatását, pénteken döntenek arról, kezdeményezik-e előzetes letartóztatását.

Simon Ernő elmondta azt is: a helyszíni szemle még csütörtökön is tart a berettyóújfalui lakásban. A nyomozók DNS-mintákat gyűjtenek. Nem zárják ki ugyanis annak a lehetőségét, hogy esetleg más is tartózkodott a lakásban az egyébként erős testalkatú fiatalember meggyilkolásakor.

Rovatok