Index Vakbarát Hírportál

Hamis húszezreseket gyártottak Makón

2010. február 12., péntek 15:35

Hamis húszezreseket gyártottak, majd azokkal fizettek Makón egy bűnbanda tagjai, akiket pénteken fogtak el a rendőrök. A gyanúsítottak hétszer váltatták fel az általuk gyártott bankjegyhamisítványokat a városban.

Az esetek többségében a banda tagjai üzletekben vásároltak a hamis bankjegyekkel alacsony összegért, de egy idős asszonyhoz is becsöngettek azzal, hogy pirospaprikát vennének tőle. A bűncselekmény-sorozat valószínűleg folytatódott volna, ha a rendőrök nem csapnak le rájuk, mivel az elkövetők már előre legyártottak 340 ezer forint névértékű bankjegyet.

A hamis bankjegyek elkészítésével egy 17 éves nagylaki fiatalt, azok forgalomba hozatalával egy 34, egy 17 és egy 19 éves makói fiatalembert gyanúsít a Makói Rendőrkapitányság. Az utóbbi gyanúsított édesanyja, egy 49 éves nő abban segített a fiának, hogy a tőle kapott pénzzel fizetett a boltban.

A makói nyomozók a házkutatás során lefoglalták a még fel nem használt hamis pénzt, illetve a gyártáshoz használt eszközöket. A pénzhamisítás megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárásban valamennyi gyanúsított részletes beismerő vallomást tett.

A 19 éves fiatalember vallomásában tizenkilenc kerékpár ellopását is elismerte. Mivel ellene több, vagyon elleni bűncselekmény miatt is folyik büntetőeljárás, a rendőrség indítványozta előzetes letartóztatását.

Rovatok