Index Vakbarát Hírportál

Falat bontottak a betörők, megjöttek a rendőrök

2010. február 22., hétfő 19:29

Falbontás közben tetten értek a rendőrök két betörőt a VIII. kerületben. Egy közértbe akartak bejutni ezzel a módszerrel, de nem jártak sikerrel. Azóta mindketten előzetes letartóztatásban vannak.

A rendőröket múlt hét csütörtökön riasztották a VIII. kerületi, Dankó utcában lévő bolthoz. Átvizsgálták a címen található lépcsőházat, ekkor látták, hogy a lépcső alatti vasajtót felfeszítették és megrongálták, ezen kívül meg volt bontva a mellette lévő téglafal is.

A rendőrök még a helyszínen átvizsgálták egy férfi ruházatát, feszítővasat és vasreszelőt találtak nála. A lefülelt betörő azt mondta, az volt a terve, hogy falbontással jut be a közértbe. A helyszínről összesen hat embert állítottak elő, közülük kettőt gyanúsítottként, míg a többieket tanúként hallgatták ki. Az érintett boltban ekkor egyébként másfél millió forintot érő áru volt.

Nemrég már történt hasonló eset a fővárosban, akkor a rendőrök egy négyfős társaságot kaptak el, akik szintén a VIII. kerületben próbáltak meg ezzel a módszerrel betörni. A csapat a Kis József utca egyik lakásának falát bontotta ki, majd az üregen át átmásztak a szomszédba, ahol különböző értéktárgyakat zsákmányoltak.

Rovatok