Index Vakbarát Hírportál

Kábítószer-túladagolás egy debreceni szórakozóhelyen

2010. február 27., szombat 14:52 | aznap frissítve

Összesen 43 ember állítottak elő a rendőrök arról a debreceni szórakozóhelyről, ahol szombaton többen rosszul lettek kábítószer-túladagolás miatt. A debreceni mentőszolgálat mentésvezetője elmondta, hogy végül hatan kerültek kórházba. A szórakozóhely előtt parkoló kocsikban amfetamin-származékokat találtak.

A rendőrségre egy kábítószeres parti miatt érkezett bejelentés. A fiatalok a Diószegi út egyik telephelyén üzemelő zárkörű szórakozóhelyen gyűltek össze, ahová csak előzetes telefonos bejelentkezéssel tudtak bejutni. A bulit éjszaka kezdődött, délelőtt 9-kor még javában tartott.

A helyszínen és az előállítottak csomagjaiban kis tasakokban fehér port, illetve tablettákat találtak a rendőrök, és az eddig elvégzett kábítószer-gyorstesztek is pozitívak lettek.

A helyszíni intézkedések jelenleg is tartanak, mivel a kábítószerkereső kutyák a szórakozóhely előtt parkoló kocsik többségénél jeleztek amphetamin-származékokat. A rendőrség forrónyomos csoportja és ügyeletes vizsgálói folyamatosan hallgatják ki a gyanúsítottakat, emellett velük dolgoznak a Vám- és Pénzügyőrség (VPOP) emberei is. Részletesebb tájékoztatást hétfőn fog adni a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság.

A DE OEC klinikájának sürgősségi osztályán hiába próbáltunk érdeklődni a túladagolással beszállított fiatalokról, az Index kérdésére csak annyit mondtak, hogy nem mondhatnak semmit. Jövő héten fog a klinika sajtóosztálya tájékoztatni az esetről.

Rovatok