Index Vakbarát Hírportál

Kihűlés és fagyás miatt halt meg két magyar férfi

2010. március 7., vasárnap 10:34 | aznap frissítve

Saját házának pincéjében találtak rá annak a sándorfalvi férfinek a holttestére, akinek halálát feltehetően kihűlés okozta, közölte a rendőrség vasárnap. A 45 éves férfi a rendőrség adatai szerint a háza pincéjében kialakított lakószobában ittasan elaludt, és a szervezete a hideg helyiségben végzetesen kihűlt, mondta Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az elhunyt férfira szomszédja talált rá még szombaton, aki értesítette a mentőket, a kiérkező orvos azonban már csak a halál beálltát tudta megállapítani, közölte az őrnagy. A Szegedi Rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a haláleset körülményeit.

Eközben vasárnapra virradó éjjel Sopronban megfagyott egy 56 éves férfi, közölte szintén a rendőrség. Kálmán Gabriella sajtóügyeletes elmondta: az elsődleges szakértői megállapítások szerint a férfi éjjel kiment a házából, megcsúszott a frissen leesett havon, elesett, és mivel nem tudott felkelni, megfagyott. Holttestét reggel találták meg a közelben élő rokonai.

Rovatok