Index Vakbarát Hírportál

Előadás közben vitték el a munkaerő-toborzót

2010. március 9., kedd 10:20

Egy pécsi hotelban tartott előadása közben vitték el a rendőrök azt a férfit, aki munkaerőt toborzott spanyolországi állásokra, írta kedden az Új Dunántúli Napló.

A szállodában a hétvégén körülbelül százan hallgatták az előadást, amikor rendőrök jelentek meg és előállították a férfit. A pécsi rendőrkapitányság szóvivője megerősítette az elfogás tényét, a debreceni rendőrkapitányság nyomozója, Fülöp Norbert pedig elmondta: csalás gyanúja miatt nyomoz a Debreceni Városi Rendőrkapitányság.

Debrecenben is volt hasonló előadás: ott németországi munka ígéretével toboroztak, a jelentkezőktől személyenként harmincezer forintos regisztrációs díjat kértek. Miután fizettek, a toborzókat már nem lehetett elérni, a munkalehetőség is ugrott, a károsultak futhattak a pénzük után.

Pécsett feltehetően ugyanez a társaság jelent meg. Harmincezer forintos regisztrációs díjat kértek, csak most spanyolországi munkára, többek között narancsszedésre kerestek munkásokat. A rendőrséghez állampolgári bejelentés érkezett, ennek alapján szááltak ki a hotelhez, elfogni a szélhámos munkaszervezőt. A hétvégén előállított férfi szabadlábon védekezhet, azt egyelőre nem tudni, hogy más városokban is történtek-e hasonló toborzások.

Rovatok