Index Vakbarát Hírportál

Hétfőn gyengül a tavasz

2010. március 20., szombat 13:12

Szórványos esővel és 4-5 fokos lehűléssel kezdődik a jövő hét. Utána fokozatos felmelegedés várható, viszont jövő szombat újabb hidegfrontot várnak a meteorológusok.

A hétvégén kellemesen meleg idő lesz, sok napsütéssel, a jövő hét elején azonban átmenetileg borongósabbra fordul az időjárás, és kisebb esők is várhatók.

Szombaton 15-20 fok, vasárnap 16-21 fok közé emelkedhet a hőmérséklet napközben, a legmelegebb a délnyugati országrészben várható. Változóan fátyolfelhős égbolt mellett túlnyomóan napos időre várható. Vasárnap reggel nyugaton kevesebb, keleten több felhőre ébredhetünk, majd napközben nyugaton is megnövekedhet a felhőzet, de pár órás napsütésre mindenütt számíthatunk.

A szél továbbra is élénk marad, délnyugaton erősen széllökésekkel. A legalacsonyabb hőmérsékletek jóval fagypont felett, 4-9°C között alakulnak.

A jövő hét elején viszont átmenetileg borúsabb, esősebb időre kell számítani, a hőmérséklet is visszaesik 4-5 fokkal, kedden már csak 10-15 fokos nappali hőmérséklet valószínű. Ezt követően azonban ismét melegszik az idő a következő hétvégéig, de a távolabbi kilátások szerint a jövő hét szombaton jelentősebb lehűlés jöhet.

Rovatok