Index Vakbarát Hírportál

Császár Mihály többször kommunikált gyilkosságok gyanúsítottjaival

2010. március 30., kedd 09:00

Nem csak a csepeli gyilkosság gyanúsítottjával, K. Tamással kommunikált közvetlenül a gyilkosság után Császár Mihály. A volt csepeli rendőrkapitány 1998-ban, Terjék István vállalkozó felrobbantása után pár perccel sms-t írt az ügyben később felbújtóként meggyanúsított Pintér Györgynek. Bírósági vallomása szerint sms-eiben azon szörnyűlködött, hogy mi történt "Pubkóval", illetve azt kérdezte Pintértől, hogy segítsen-e.

Nem a csepeli kettős gyilkosság volt az egyetlen bűncselekmény, amely után percekkel a volt csepeli rendőrkapitány, Császár Mihály kapcsolatba lépett a későbbi gyanúsítottal. A TV2 értesülései szerint Császár 1998-ban percekkel azután írt sms-t Pintér György zenei producernek, hogy az Egérúton felrobbantották Terjék István vállalkozó Porschéját.

Pintért később a robbantásra való felbujtással vádolta meg az ügyészség.

Pintér a folyamatban lévő perben tett vallomása szerint „amikor megtörtént ez a szörnyű eset, a Terjék István felrobbantása, akkor én egy sms-t kaptam tőled [Császár Mihálytól], hogy ez és ez történt a városban, ahol laktál [...] Arra én nem emlékszem, hogy beszéltünk-e, de én tőled tudtam meg, hogy mi történt Terjék Istvánnal.”

Császár a tárgyaláson tett vallomásában azt állította, „olyanokat írtam, hogy »Szia képzeld, a Pubi felrobbant az Egérúton és válságos állapotban van. Mit csináljunk, segítsünk?« Ilyen sms-eket küldtem az ismerősi körben, meg azt, hogy »Pubkó ferobbant, gyerekek borzasztó«.”

Császár ellen az ügyészség folytat vizsgálatot bűnpártolás gyanújával, mert felmerült, hogy a csepeli kettős gyilkosság napján eltűntette azt a feljelentést, amit az egyik áldozat, Takács József iskolaigazgató tett az egyik gyanúsított, D. Gábor volt gazdasági igazgató ellen. A gyanú szerint Császár közvetlenül a gyilkosság után beszélt az elkövetővel, K. Tamás biztonsági őrrel, akit amúgy ő ajánlott Takácsnak.

A Blikk birtokába került kihallgatási jegyzőkönyv szerint a telefonhívásról Császár azt mondta, nem tud nyilatkozni arról, hogy beszélt-e K.-val. „Amennyiben hívott, akkor a szükséges intézkedést nyilvánvalóan megtettem. A telefonok híváslistája is kimutatja ezt” - mondta.

Rovatok