Index Vakbarát Hírportál

Óvodát, iskolát és kórházat is kifosztott

2010. április 15., csütörtök 19:35

Óvodából, iskolából és kórházból is ellopott pénztárcákat egy hajléktalan Berettyóújfaluban, ráadásul egy nap alatt. Gyorsított eljárással nyolc hónap börtönt kapott.

Gyorsított eljárással nyolc hónap börtönbüntetést szabtak ki arra a hajléktalan férfira, aki Berettyóújfaluban egy nap alatt egy óvodából, egy iskolából és a városi kórházból is több dolgozó pénztárcáját ellopta, mondta Kelemen Éva rendőr hadnagy, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A férfi március 17-én reggel látogatásra hivatkozva bement a Tisza István Kórház pathológiájára. Ellopta egy dolgozó pénztárcáját több tízezer forinttal, de az alkalmazottak észrevették a lopást és visszavették tőle a pénzt, majd hívták a rendőrséget.

Kihallgatása után a férfi egy közelben lévő általános iskola konyhájának öltözőjébe surrant be, és elvitte két ott dolgozó pénztárcáját. A férfit a rendőrök másodjára is elkapták a közeli buszpályaudvar várótermében és megtalálták nála a pénztárcákat, amelyekből a készpénz és a bankkártya hiányzott. Azt mondta, hogy a pénzből ételt és italt vásárolt, a többit pedig játékgépen eljátszotta.

A férfit ezután már előzetes letartóztatásba helyezték. Az ellene indult eljárás során az is kiderült, hogy a kórházi lopása előtt, ugyanazon a napon még egy közeli óvodába is bement és az egyik nyitott irodából egy pénztárcával távozott. A kórház mosdójában megtalált tárcából szintén a készpénz és a bankkártya hiányzott.

Rovatok