Index Vakbarát Hírportál

Orgazdasággal gyanúsítanak egy fideszes önkormányzati képviselőt

2010. április 19., hétfő 08:50

Orgazdaság gyanúja miatt indult eljárás L. Zsolt fideszes gyöngyösi önkormányzati képviselő ellen. A lakásán tartott házkutatás során betörésből származó, nagy értékű szerszámgépeket, horgászfelszereléseket találtak, írja a Népszabadság.

A Népszabadság azt írja a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságra hivatkozva, hogy április 11-én, vasárnap éjjel egy gyöngyösi lakóépülethez tartozó pince ajtaját ismeretlenek kifeszítették, és egymillió forint értékben különböző szerszámgépeket loptak el.

Előállították F. Zoltánt, aki beismerte a bűncselekményt, megnevezte társát, B. Lászlót, valamint további két betöréses lopást is bevallott. A kihallgatás után a rendőrség házkutatást tartott L. Zsolt gyöngyösi lakásán, ahol megtalálták a nagy értékű szerszámgépeket és horgászfelszereléseket.

F. Zoltán és B. László ellen lopás, míg L. Zsolt ellen orgazdaság elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. B. Lászlót őrizetbe vették, és indítványozták előzetes letartóztatását. Két társa szabadlábon védekezhet.

L. Zsolt fideszes önkormányzati képviselőként és az Együtt Gyöngyösért Roma–Magyar Egyesület elnökeként is ismert a városban. Tatár László, a gyöngyösi képviselőtestület Fidesz-frakciójának vezetője vasárnap a lap érdeklődésére azt mondta: mindenkit megillet az ártatlanság vélelme.

Rovatok