Index Vakbarát Hírportál

A berhidai virágtolvaj lebuktatta a rendőrt

2010. május 4., kedd 09:23

Titokban készített hangfelvétellel akarja bizonyítani egy berhidai lakos, hogy valóban megverte őt a helyi körzeti megbízott. A rendőr a hangfelvételen elismeri, hogy bántalmazta a férfit, aki virágot lopott a körzetében.

A berhidai Molnár Ferenc  szerint a helyi rendőr volt az, aki megverte őt. A férfi azt mondja, anyák napjára lopott egy cserép virágot, és emiatt verte meg őt a körzeti megbízott. Ismerőseivel később elment a rendőrhöz, és titokban rögzítette, amint az beismeri tettét - írja a Népszabadság.

Az eset előzményei messzebre nyúlnak. A napilap információi szerint a viráglopással gyanúsított Molnár Ferencet várpalotai rendőrök igazoltatták egy közúti ellenőrzéskor. A rendőrök a csomagtartóban több, virágokkal teli ládát találtak, amelyekről az autóban ülők azt mondták, a saját tulajdonuk.

Vasárnap reggel a körzeti megbízott az egyik várpalotai rendőrrel együtt kereste fel Molnárt, akit arra kértek, hogy mutassa meg a virágládákat. A férfi azt válaszolta: azokat már kidobták, mire a két rendőr kérte, mutassa meg a helyszínt. A sértett szerint ezután az erdőszélre mentek, ahol bántalmazták.

"Én nem szeretem azt, hogy balhé legyen a területen"

A sértett még aznap délelőtt ellátogatott két társával a körzeti rendőr lakására, ahol kérdőre vonták az eset miatt,  szavait pedig titokban rögzítették. A hangfelvételből először a TV2 Tények című műsorában játszottak le egy részletet.

„Mondtam, Feri, leveszem az övet. Ki is volt csatolva. Én nem szarozok b... meg, én nem fogok ba...kodni. Normálisan meg lett neki mondva, de leszarja magasról. Én nem szeretem azt, hogy balhé legyen a területen, én ennyit kérek csak.” - mondja Molnár szerint bántalmazója, aki még aznap feljelentést tett a rendőrségen.

A titkos felvételen hallható az is, hogy a körzeti megbízott egyik társa furcsának és idegennek érzi kollégája stílusát, amit azzal magyaráz, hogy a rendőr tavaly érkezett Borsodból, ahol „másképp mennek a dolgok”. A borsodi előéletére a hangfelvételen a férfi maga is utal, amikor közli, hogy ha a területén balhék vannak, és nem mennek rendesen a dolgok, „akkor megy az a rendszer, amit onnan hoztam, és kész”.

A Veszprém Megyei Rendőrfőkapitányság mindkét rendőr ellen fegyelmi eljárást indított, a berhidai rendőrt pedig fel is függesztették állásából. A feljelentés alapján az ügyet a Veszprémi Nyomozó Ügyészség és a Győri Katonai Ügyészség is vizsgálja. A körzeti megbízott a rendőrség kérésére a büntetőeljárás lezárásáig nem nyilatkozhat az ügyről.

Furcsa azonban, hogy a férfi egyetlen napot sem dolgozott a Borsod Megyei Rendőr-főkapitányság állományában. Jelentkezett ugyan rendőrnek, miután elvégezte a rendészeti szakközépiskolát, de kérelmét elutasították. Egyes források szerint azért nem, mert garázdaság miatt eljárás folyt ellene, amikor a rendészeti szakközépiskolába járt.

Berhidán viszont örömmel fogadták a megbízottat, mivel a polgármester szerint a településnek égető szüksége lenne még több körzeti megbízottra, hogy az utóbbi időben elszaporodott, kisebb lopásokat vissza lehessen szorítani.

Különösen sok panasz érkezik a viráglopások miatt. Az ellopott virágot általában a környékbeli városok piacain értékesítik. A helyiek elítélik a körzeti megbízott cselekedetét, de vannak, akik megértik az indulatát. Többen is elmondták, hogy a rendőrök tehetetlenek a tolvajokkal szemben, és nem ritka, hogy a tolvajok egész lépcsőházakat szabadítanak meg a virágoktól.

Rovatok