Index Vakbarát Hírportál

Rabszolgatartás Kisvárdán

2010. május 5., szerda 11:16

Személyi szabadság korlátozása és súlyos testi sértés gyanúja miatt nyomoznak egy 29 éves kisvárdai férfi ellen. 50 éves alkalmazottjának nővére jelentette fel, mert állítólag rendszeresen verte és ingyen dolgoztatta a férfit.

Fizetés nélkül kellett dolgoznia, a pincében lakott és munkaadójának udvarát is csak engedéllyel hagyhatta el egy 50 éves férfi Kisvárdán. A rendőrség gyanúja szerint rendszeresen verték és fenyegették is.

A rendőrségen a férfi nővére tett feljelentést kedden. A nyomozók meghallgatták a rabszolgaként tartott férfi, aki elmondása szerint anuárban önként költözött munkaadójához, mezőgazdasági és javítási munkákat vállalt.

Kezdetben napszámot kapott, a fizetések azonban elmaradtak, a verések pedig rendszeressé váltak. A Szent László hegyi ingatlanról alig mozdulhatott ki, a tulajdonos állítólag megfenyegette, megöli, ha nem megy vissza. A rettegő férfi nem mert feljelentést tenni, pedig nemrég egy csavarhúzóval úgy fülön ütötték, hogy nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

A személyi szabadság megsértésével és súlyos testi sértéssel gyanúsított 29 éves férfi tagadja a bűncselekményeket. Azt állítja, ő rendesen fizetett, sosem verte munkását, az ügyetlensége miatt sérült meg többször, fülét pedig megcsípte valami.

Rovatok