Index Vakbarát Hírportál

Hazatért Hollandiába a tripoli légiszerencsétlenséget túlélt fiú

2010. május 15., szombat 18:17

Egy líbiai kórházgép hazaszállította a szerdai tripoli légikatasztrófa egyetlen túlélőjét, egy kilencéves holland kisfiút. Ruben van Assouwra tilburgi otthonában még további kezelések várnak. A kisfiú szülei és bátyja odavesztek a tragédiában.

Szombaton Hollandiába érkezett az a kilencéves kisfiú, aki csodával határos módon túlélte az Arfiqiyah Airways Tripoliban lezuhant Airbus 330-asának tragédiáját. A Dél-Afrikából Líbiába érkező repülőgép szerdán a tripoli reptéren csapódott a földhöz, és felrobbant.

A gép 103 utasa közül egyedül a kilencéves Ruben van Assouw élte túl a tragédiát, a szerencsétlenségben szülei és 11 éves bátyja is odaveszett. Rubenre egy űlésbe szíjazva, eszméletlenül találtak rá a mentőalakulatok. Mindkét lába eltört, de más sérülései nem voltak, így állapotát hamar stabilizálták.

A kisfiút orvosi eszközökkel felszerelt líbiai gép vitte haza. Lakóhelyén, Tilburgban kezelik tovább.

A katasztrófa oka még ismeretlen. A repülőgép mindkét fekete dobozát megtalálták és vizsgálatra Párizsba küldték. A tragédia helyszínének átvizsgálásába holland és francia szakértők is bekapcsolódtak, s Líbia az Egyesült Államoktól és Dél-Afrikától is kap segítséget a baleset körülményeinek felderítéséhez.

A még Líbiában lévő áldozatok - többségükben holland turisták - azonosítása szombaton megkezdődött.

Rovatok