Index Vakbarát Hírportál

Gyerekeket molesztált a segélymunkás

2010. május 25., kedd 08:57

Hat és fél év börtönre ítélték azt a hatvanon felüli férfit, aki segélyszervezeti munkásként teljesített szolgálata alatt szexuális kapcsolatot tartott fenn egy 10 éves bangladesi fiúval. Az elzáráson kívül pénzbüntetést és további felügyeletet is kiszabtak rá.

Hat és fél évre ítélték a USAID amerikai segélyszervezet egyik volt alkalmazottját, aki a vádak szerint gyermekekkel fajtalankodott Bangladesben - adta hírül a washingtoni igazságügyi minisztérium.

A 67 éves William Newton Rudd-nak az elzáráson túl 15 ezer dolláros kártérítést is kell fizetnie áldozatainak, akik között egy 10 éves fiú is van. Szabadulása után további 10 évig még hatósági felügyelet alatt tartják.

Az ügy részleteiről keveset tudni, így azt sem, hogy összesen hány gyermeket molesztált. Annyi azonban bizonyos, hogy az előzőleg Kaliforniában élő Rudd 2003-ban utazott az Egyesült Államokból Bangladesbe, hogy ott egy, az USAID által támogatott projekt tanácsadójaként dolgozzon.

Itt a hatvanon felüli férfi szexuális kapcsolatba kezdett egy 10 éves fiúval. A kapcsolat valószínűleg 2003 novemberétől 2004 májusáig tartott.

A bangladesi hatóságok 2004-ben már előzetes nyomozásba kezdtek Rudd ellen, mivel tevékenységéval kapcsolatban több panasz is érkezett. A férfi elhagyta az országot, miután a rendőrség átkutatta hotelszobáját, és végül az afrikai Togóban tartóztatták le még 2004-ben.

Rovatok