Index Vakbarát Hírportál

Rálőttek egy Hír TV-s riporter házára

2010. május 26., szerda 13:26 | aznap frissítve

Az eddigi adatok szerint légpuskával lőhettek be egy Hír TV-s riporter családi házának egyik földszinti és egyik emeleti ablakán kedd éjszaka. A házban lévők aludtak, senki sem sérült meg.

Rálőttek egy HírTv-s riporter családjának házára szerdán hajnalban. Kisberk Szabolcs azt mondta, reggel vette észre, hogy budapesti, kétszintes családi házuk egyik földszinti, és egyik emeleti ablaka is megsérült.

A BRFK kora délután úgy tájékoztatott, hogy a fegyverszakértő elsődleges szakvéleménye szerint a ház földszinti és emeleti ablakán ejtett sérülések  feltehetően légpuska-lövedéktől származnak. A rendőrök megkezdték az adatgyűjtést és a tanúkutatást, az ügyben garázdaság gyanújával indult eljárás.

Kisberk azt mondta, nem zárható ki, hogy egyik napokban elkészült riportja miatt lőttek a házukra, de nem kíván találgatásokba bocsátkozni. A riporter interjút készített a diósdi kettős gyilkosság elkövetőjével a Riasztás című műsorhoz, ez éppen kedden került adásba. Kisberk azt mondta, hogy a bérgyilkos negyven emberre tett terhelő vallomást. Előző pénteken a Főtáv Zrt.-ről készített anyagot, amelyben NBH-s kapcsolatokat feszegettek.

"Igazából nem tudom, hogy bármelyiknek lehet-e köze hozzá, én bízom benne, hogy nincs, és hogy mondjuk egy gyerekcsíny volt ez”- mondta Kisberk Szabolcs a Hír TV-nek.

A Lehet Más a Politika (LMP) olyan törvényjavaslatot készül benyújtani, amely bővítené a tényfeltáró újságírók lehetőségeit - mondta az MTI-nek  Karácsony Gergely, az LMP frakcióvezető-helyettese.

Rovatok