Index Vakbarát Hírportál

Országos körözés az eltűnt pénzszállító ellen

2010. május 27., csütörtök 19:02

Országos körözést adott ki a rendőrség az ellen a sofőr ellen, aki kedden tűnt el a Magyar Posta tulajdonában lévő JNT Security Kft. egy értékszállító kocsijából, a pénz egy részével együtt. A szentendrei Papp Ambrust egyelőre nem találják. Az ügyben sikkasztás miatt indult eljárás.

Kedden eltűnt a Magyar Posta száz százalékos tulajdonában álló JNT Security Kft.-nek a sofőrje a fővárosból, egy értékszállító kocsiból. A kocsit még kedden megtalálták Budapesten és információink szerint meglett a több millió forint is, amit a sofőr magával vitt. Úgy tudni, a pénzt az egyébként megbízhatónak ismert férfi családjánál megtalálták. Korábban a Magyar Posta a Független Hírügynökségnek megerősítette, hogy leányvállalatuk egy sofőrje eltűnt valamennyi pénzzel.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság csütörtöki tájékoztatása szerint az eltűnt sofőr ügyében különösen jelentés értékre elkövetett sikkasztás miatt indult eljárás. A pénz eltüntetésével a sofőr gyanúsítható, akit egyelőre nem találnak.

A rendőrség hivatalos tájékoztatása szerint a férfi a rábízott pénzszállítmány egy részét magához vette, majd a pénzszállító kocsit bezárva egy kőbányai bevásárlóközpont parkolójában hagyta és az ellopott pénzzel ismeretlen helyre távozott.

A rendőrség szeretné meghallgatni az ügyben a szentendrei Papp Ambrust, akinek országos körözését közben el is rendelték. A rendőrség kéri, hogy aki tud róla valamit, az hívja a 457-5761-es telefonszámot, vagy névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 "Telefontanú" zöld számán, illetve a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Rovatok