Index Vakbarát Hírportál

Beismerte a holland férfi, hogy megölte a perui lányt

2010. június 8., kedd 08:26

Beismerő vallomást tett az a holland férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy május végén megölt egy perui egyetemista lányt egy limai szállodában - közölte kedden a perui rendőrség.

Joran van der Sloot egy pókerbajnokságon vett részt a perui főváros egyik kaszinójában. Onnan feltehetően együtt távozott a lánnyal, akit másnap vérbe fagyva találtak a férfi hotelszobájában.

Egy perui televízió értesülése szerint a holland férfi azt állította vallomásában: azért ölte meg a lányt, mert felbosszantotta, hogy az belenézett a laptopjába, és a múltja után kutakodott.

A lányt utoljára a szálloda egyik kamerájának felvételén látni. Néhány órával később - szintén a biztonsági felvételek szerint - a holland férfi poggyászával elhagyta szobáját, és kisétált a szállodából.

A perui rendőrség arra készül, hogy visszaviszik Van der Slootot a hotelbe, s ott részletesen rekonstruálják a lány halálához vezető eseményeket.

A holland férfit 2005-ben egy amerikai tinédzser meggyilkolásával is meggyanúsították. Natalee Holloway rejtélyes módon eltűnt egy arubai iskolai vakáción. A holttest soha nem került elő, a lány feltételezett meggyilkolásával a holland férfit gyanúsították. Az akkor 17 éves Van der Slootot kétszer is őrizetbe vették, de a nyomozók semmit sem tudtak rábizonyítani.

Az Egyesült Államokban és Hollandiában is különösen nagy figyelemmel kísérik az ügy fejleményeit. Van der Sloot ellen néhány nappal a perui gyilkosság után vádat emeltek az Egyesült Államokban amiatt, hogy a férfi megpróbált 250 ezer dollárt kicsikarni Natalee Holloway családjától, cserébe azért, hogy elárulja, hogyan halt meg a lány, és hol van a holtteste. A férfi az utóbbi években számos, egymásnak ellentmondó történettel állt elő arról, mi köze volt az alabamai tinédzser eltűnéséhez.

Rovatok