Index Vakbarát Hírportál

Tízen megsérültek Mezőhegyesen a viharban

2010. június 18., péntek 15:49 | aznap frissítve

Hatalmas vihar csapott le péntek délután Mezőhegyesre. Diónagyságú jég hullott, a szél teljes házsorokon vitte el a tetőket.

A településen a vihar idején pont fesztivált tartottak, így többen meg is sérültek. A körzet fideszes országgyűlési képviselője, Simonka György tájékoztatása szerint többeket mentővel kellett kórházba szállítani. "Ilyen pusztítást még nem láttam" - monda Simonka.

A vihar elvonulta után két órával helyenként még mindig 15-20 centi jég borítja az utakat. A diónagyságú jégdarabok betörték a többszintes házak ablakait.

A város függelten polgármestere, Csanádi István szerint százmilliós károkat okozott a vihar. A szél leszakította az elektromos vezetékeket, így nincs áram és akadozik a telefonszolgáltatás is.

A viharban több ló is elpusztult, a ménes egy része szétszaladt. A mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt-nek többszázmilliós, milliárdos károkat okozott a vihar. Isaszegi Norbert, a Ménesbirtok növénytermesztésért felelős ágazatvezetője szerint teljesen elpusztult a termés a földeken.

A Mezőhegyesre lecsapó vihar korábban Szegeden is komoly pusztítást végzett, ott fákat döntött ki a szél és pincéket árasztott el a húsz perc alatt lehulló 30 milliméternyi eső.

Rovatok