Index Vakbarát Hírportál

Ellentmondtak egymásnak a Cozma-ügy vádlottjai

2010. június 23., szerda 18:05

Több ponton nem értettek egyet vallomásaikban a Cozma-ügyben szerdán meghallgatott vádlottak. Egyikük szerint kés volt N. Győző kezében, aki ezt azonban tagadta. Nem volt egyetértés abban sem, hogy ki javasolta a veszprémi bulizást.

Két újabb vádlott bíróság elé állításával folytatódott szerdán a Cozma-ügyben csoportosan elkövetett garázdasággal vádolt 25 ember büntetőperének tárgyalása a Veszprém Városi Bíróságon.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott tagját 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta bár előtt. Segítségére siető sporttársait - a szerb Zarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet - életveszélyesen megsebesítették, mindkettőjükön azonnali műtétet kellett elvégezni.

K. Eugén tizedrendű vádlott - győri lakos, szlovák állampolgár - a 2009. február 8-án hajnalban történtekről annyit mondott: a két veszprémi (a B.-testvérek) indítványozták, hogy Enyingről menjenek Veszprémbe szórakozni. Az eddigi vallomásokkal egyezően arról beszélt, hogy öt-hat kocsival mintegy huszonöten indultak el Veszprémbe.

A férfi nyomozati vallomását a büntetőtanács vezetője olvasta fel, eszerint a lokálban "Csokin" (R. Sándor elsőrendű vádlott) és N. Győzőn (másodrendű vádlott) "látszott, hogy balhézni akarnak, keresik a balhét". K. Eugén a szerdai tárgyaláson viszont azt mondta, hogy ő ezt nem a helyszínen, hanem az azt követő napok televíziós tudósításai alapján állapította meg.

Elmondása szerint R. János hatodrendű vádlott "fejbe legyintette" N. Győzőt a bárban, mondván: "mit csináltok ti itt". A szembesítésnél N. tagadta, hogy ez megtörtént volna. Eredménytelen volt K. Eugén és B. Iván szembesítése is. K. kitartott amellett, hogy a B.-testvérek indítványozták a veszprémi bulizást, míg B. a múlt heti vallomásával egyezően azt mondta: R. János ötlete volt, hogy az Enyingről, R. házából távozni kívánó testvérpárral menjen az egész csapat szórakozni Veszprémbe.

A tizedrendű vádlott fenntartotta azt a vallomását is, hogy látott kést N. Győzőnél, míg a másodrendű vádlott ezt tagadta.

A tizenkettedrendű vádlott, K. Henrik 29 éves pécsi lakos nyomozati vallomását a bírónő olvasta fel, miután a vádlott megtagadta a vallomástételt, sőt kérdésekre sem volt hajlandó válaszolni. A vádlott korábbi vallomása szerint a verekedésben nem vett részt. Kiabálást hallott, erre többekkel leszaladt az emeleti helyiségből az utcára, ahol két-három földön fekvő embert látott.

A tárgyalás további vádlottak meghallgatásával csütörtökön folytatódik.

Rovatok