Index Vakbarát Hírportál

Alsóörsön szerelemféltésről beszélnek

2010. augusztus 5., csütörtök 12:43 | aznap frissítve

Mind Alsóörsön, mind a sajtóban felmerült, hogy a szerda hajnali lövöldözés rendőr áldozatának és a feltételezett tettesnek viszonya volt egymással.

Továbbra sem tudni semmit arról, mi lehetett az indítéka a szerda hajnali alsóörsi, két halálos áldozatot, köztük egy rendőr életét követelő gyilkosságnak. A rendőrség arról sem adott információt, keresnek-e még valakit a gyilkosságok ügyében.

Hírügynökségi információk szerint nem. Alsóörsön és környékén, sok egyéb teóriával együtt, már szerdán terjedt az az információ, hogy az áldozat rendőr, és a délután Alsóörs határában holtan talált 48 éves férfi között korábban szerelmi viszony volt. Sokak szerint érzelmi indítéka lehetett a gyilkosságnak. Ez a lehetséges forgatókönyv csütörtökre már a sajtóban is megjelent. A meggyilkolt rendőrnek nem volt felesége, gyermeke.

A Központi Nyomozó Főügyészség csütörtöki sajtótájékoztatóján semmilyen érdemi információ nem hangzott el. Lőrincz Edina helyettes szóvivő elmondta, nem kommentálják a sajtóban megjelent találgatásokat.

Annyi kiderült, hogy a megtalált Skoda Octavia nem fekete, hanem sötétlila, a mellette talált férfi közelről halántékon lőtte magát. Az idegenkezűséget kizárták. Több fegyvert és lőszereket találtak a kocsiban, valószínűsítik, de még szakértő vizsgálja, hogy származhattak-e ezekből a lövések. A rendőr egyébként az igazoltatásra megállított autó abroncsait ellenőrizte, amikor a lövések érték, ezeket körülbelül negyven méterről adták le.

A feltételezett rendőrgyilkos nagymamája révén kötődött Alsóörshöz. Egyelőre nem tudni, hogy a lövések egy rejtekhelyről vagy a később menekülésre használt autóból érkeztek.

A sajtótájékoztatón kérdésekre nem válaszoltak, újságírói felvetésre Lőrincz Edina nem erősítette meg, de nem is cáfolta, hogy a feltételezett gyilkos rokonánál tartottak házkutatást.

Rovatok