Index Vakbarát Hírportál

Meghalt a szauna-vb egyik döntőse

2010. augusztus 8., vasárnap 00:58 | aznap frissítve

Tragédiába torkollt a finnországi szauna világbajnokság: mindkét döntős kórházba került. Egyikük, az orosz Vlagyimir Ladicsenszkij életét már nem tudták megmenteni.

Halálos kimenetele lett az évente megrendezett szauna világbajnokságnak Finnországban – tudósít a BBC. Mindkét döntőbe jutott versenyző, a világbajnoki címvédő finn Timo Laukonen és kihívója, az orosz Vlagyimir Ladicsenszkij is kórházba került, ahol utóbbi elhunyt. Laukonent Lahtiban, a városi kórházban kezelik.

A két döntős, a kép baloldalán az elhunyt orosz versenyző

A Helsinkitől mintegy 140 kilométerre északra fekvő Heinolában megrendezett esemény főszervezője, Ossi Arvela, azt mondta, a versenyben minden szabályt és előírást betartottak. A versenyzőknek orvosi igazolással kellett rendelkezniük, aminek meglétét szigorúan ellenőrizték.

A helyszínen megfelelő létszámban volt ott elsősegélynyújtásra alkalmas egészségügyi személyzet, ám ők sem tudtak segíteni – jelentette be Arvela, hozzátéve: a rendőrség már vizsgálja az eset körülményeit.

A világbajnokságot 1999 óta rendezik meg, a versenyzők feladata, hogy a 110 Celsius fokos hőmérsékletet a lehető legtovább elviseljék. A BBC szerint a baleset nyomán készült képek alapján a versenyzők minden bizonnyal súlyos égési sérüléseket szenvedtek el.

Rovatok