Index Vakbarát Hírportál

Szellemvonatra vadászott, meghalt

2010. augusztus 30., hétfő 20:18 | aznap frissítve

Szellemvonatvadászt gázolt halálra egy valódi vonat az Egyesült Államokban. A férfi előtte még megmentette a barátnőjét.

A 29 éves Christopher Kaisert Észak-Karolina államban érte a vég, Statesville városának közelében egy vasúti pálya hídján. 119 évvel ezelőtt augusztus 27-én a hídról kisiklott egy szerelvény hét kocsija, szakadékba zuhant és harminc ember meghalt. A helyi legenda szerint a tragédia napján minden évben hallani lehet a vonatot a mozdony füttyével és az utasok sikításával. Kaiser erre a szellemvonatra várt, ám helyette valódi jött.

119 éve hajnali 3 óra körül történt a szerencsétlenség, így Kaiser a sötétben várt a szellemvonat hangjára. Vele volt a barátnője is és még 12 másik ember, amikor 2:45 körül feltűnt a híd előtti kanyarban egy igazi vonat. A jármű nagyjából 60 kilométer per órás sebességgel közeledett, és a sötét miatt esélytelen volt, hogy a mozdonyvezető idejében észreveszi a hídon levő embereket.

A szellemvonatból nincs kiszállás

A szellemvadászoknak nagyjából ötven métert kellett lesprintelniük, hogy biztonságba érjenek. Ez 11 embernek sikerült is, csak Kaiser és a barátnője maradt le. Amikor a férfi látta, hogy a vonat beéri őket, a nőt lelökte a hídról. Aztán a vonat elütötte őt, és ő is a szakadékba esett.

Kaiser meghalt, de a barátnője tízméteres zuhanás után életben maradt, helikopterrel szállították kórházba. Menekülés közben még egy másik szellemvadász is megsérült.

A tragédia századik évfordulóján, 1991-ben több mint 150-en várták a szellemvonatot, de akkor senkinek nem esett baja.

Rovatok