Index Vakbarát Hírportál

Elhagyta az országot a norvég lány gyilkosa

2010. szeptember 2., csütörtök 12:16 | aznap frissítve

A rendőrség biztos abban, hogy volt barátja, a kínai Csao Fej végzett a VII. kerületi diákszállóban megtalált norvég lánnyal. Ezt kamerafelvétel is bizonyítja.

Már nincs az országban az a kínai férfi, akit volt barátnője, egy norvég lány meggyilkolásával gyanúsítanak, mondta Szigeti József, a BRFK életvédelmi osztályvezetője. Csao Fej (Zhao Fei) Ferihegyről utazott el a bűncselekmény napján, de a rendőrség a nyomozás érdekeire hivatkozva nem árulta el, hogy melyik országba repült.

A nyomozók biztosak abban, hogy ő a tettes, ezt a kamerafelvétel is igazolja, több személyi és tárgyi bizonyítékot is beszereztek. "Más nem követhette el" - közölte Szigeti József.

Tafferner Éva, a BRFK szóvivője megerősítette: folyamatosan együttműködnek a külföldi társhatóságokkal, így a norvég rendőrséggel is, és mindent megtesznek a férfi kézre kerítéséért.

Csao Fej ellen szerdán adtak ki elfogatóparancsot, néhány napon belül - valószínűleg pénteken - a nemzetközi körözést is elrendeli a bíróság.

A Bors szerdai számában azt írta, a lány holttestét néhány órával azután találták meg, hogy korábbi szerelme "beismerő vallomásnak beillő" üzenetet írt Facebook-adatlapján: "Nem akartalak bántani... Ha meghalok, remélem, újra találkozunk, és együtt leszünk".

Oslói újságok értesülései szerint a 21 éves lány szakított barátjával, majd a nyarat Londonban töltötte, és nemrég utazott vissza Budapestre. Egy barátnőjével találkozott volna, akivel azt tervezték, hogy megnéznek Győrben egy koncertet, ám a találkozóra már nem érkezett meg a norvég lány.

Tafferner Éva elmondta: nem a közösségi portálon tett bejegyzés alapján jutottak a nyomozók arra, hogy ő gyanúsítható a bűncselekménnyel, de a nyomozás során ezt a tényt is vizsgálni fogják.

A norvég lány holttestét szombaton délelőtt találták meg Budapesten, a VII. kerületi Hársfa utca egyik szállójában.

Rovatok