Index Vakbarát Hírportál

Nincs homoszexuális szál az alsóőrsi gyilkosság ügyében

2010. szeptember 2., csütörtök 16:23

A bulvárújságok által felvetett "homoszexuális vonal" teljesen kizárható - mondta az alsóőrsi gyilkosság nyomozásának állásáról Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője , hangsúlyozva, hogy ezt annak alapján állíthatja, hogy ezt az indítékot "alaposan körüljárták".   A szakértői vélemények alapján viszont szinte biztos, hogy a gyilkosságot az a férfi követte el, aki később magával is végzett. Így az elkövetőt már nem vonhatják felelősségre, tehát várhatóan megszüntetik majd az eljárást. Augusztus 4-én a 29 éves Gamauf János főtörzsőrmester egy rendészeti szakközépiskolás tanulóval látott el közúti ellenőrző feladatot Alsóörsön, amikor rutinigazoltatás céljából megállítottak egy személygépkocsit, amelyben öten utaztak. Az intézkedés közben többször rálőttek a rendőrre. Ő és az autóban ülő 21 éves főiskolás meghalt, egy 25 éves férfi pedig súlyosan megsérült.

Mivel az elkövető svájci-magyar kettős állampolgár volt és Baselben lakott, nemzetközi jogsegélyt kértek a svájci hatóságoktól. Az elkövető lakásán az ottani rendőrök házkutatást tartottak, több számítástechnikai eszközt és elektronikus adathordozót lefoglaltak. Ezeket átadták a magyar hatóságoknak, melyek vizsgálatát szakértők bevonásával végzik. Jelenleg még folynak további adatgyűjtések és szakértői vizsgálatok, de továbbra is nyitott kérdés az ügyben, hogy mi volt az indíték. Az ügyészség szóvivője elmondta: a szakvélemények egy része, a DNS és a lőfegyver szakértői elemzése már elkészült. Az eljárás eddigi adatai alapján pedig egyértelműen megállapítható, hogy a gyilkosságot az a svájci-magyar kettős állampolgárságú férfi követte el, aki később öngyilkos lett.

Az ügyészség szóvivője azt is elmondta, hogy a gépkocsiban ülő személyek teljesen vétlen áldozatai az esetnek, csak "rosszkor voltak rossz helyen". Ezt az is alátámasztja, hogy miközben a sértett rendőrt öt találat érte, addig az autóban ülő áldozat csupán egyetlen, de halálos lövést kapott - tette hozzá. Ugyanakkor a jelenlegi adatok alapján egyelőre semmiféle kapcsolatot nem tártak fel az elkövető és a rendőr között.

Rovatok