Index Vakbarát Hírportál

Újrakezdik Vadász János perét

2010. szeptember 10., péntek 12:15

A másodfokon eljáró bíróság szerint teljesen felderítetlen, hogy pontosan mi történt a fegyverrel hadonászó szocialista politikus és a csapkodó biciklista között az Andrássy úton, ezért elölről kell kezdeni a pert.

Hatályon kívül helyezte az első fokon kiszabott ítéletet, és új eljárást írt elő a Fővárosi Bíróság pénteken a Vadász János volt szocialista politikus ellen lőfegyverrel való visszaélés bűntett miatt indult perben.

A politikától 2006-ban visszavonult Vadász János 2007 nyarán Budapesten, az Andrássy úton nézeteltérésbe keveredett egy kerékpárossal, s a vita hevében kocsijából előrántotta kis kaliberű forgópisztolyát. A biciklis ugyanakkor ráütött Vadász autójára, s a rongálás miatt a kerékpáros is a vádlottak padjára került.
A másodfokon eljáró bíróság a végzésében kimondta: ez az ügy olyan mértékben felderítetlen - maga a közlekedési szituáció okozta konfliktus is tisztázatlan -, hogy az felülvizsgálatra alkalmatlan.


Vadászt első fokon felfüggesztett szabadságvesztésre és százezer forint pénzbüntetésre ítélte a bíróság. A kerékpáros első fokon rongálás miatt 45 ezer forintos pénzbüntetést kapott.

Rovatok