Index Vakbarát Hírportál

Tizenöt év fegyház rablógyilkosságért

2010. szeptember 13., hétfő 16:55

Jogerősen tizenöt év fegyházbüntetést szabott ki hétfőn a Debreceni Ítélőtábla arra a férfira, aki két évvel ezelőtt Jászberényben meggyilkolt és kirabolt egy egyedülálló idős asszonyt - közölte az intézmény sajtótitkára.

Koszta János tájékoztatása szerint az akkor 32 éves vádlott 2008 februárjában követte el tettét. Azt a 85 éves özvegyasszonyt ölte meg és rabolta ki, akinél kisebb alkalmi munkákat végzett egy Jászberény melletti tanyán.

A vádlott férfi a gyilkosság reggelén kétezer forintot kapott az asszonytól a házon végzett javítási munkáért. A pénzt a férfi egy közeli kocsmában italra és játékgépre költötte, majd miután elfogyott a pénz, visszament az asszonyhoz, hogy kölcsönkérjen. A sértett ezt megtagadta, mire a vádlott a közeli farakásból felkapott 60 cm-es fadarabbal hátulról fejen ütötte.

Az ütéstől a sértett a földre esett és erősen vérzett. A férfi ezután arrébb vonszolta, hogy az utcáról ne lássák a testet, majd a sértettet magára hagyva a házba ment. Az idős asszony koponyacsonttörést szenvedett és pár percen belül életét vesztette. A vádlott a házból huszonötezer forintot vitt magával.

A pénzt ugyanabban a sörözőben ismét eljátszotta, majd a pénzéből kifogyva rátámadt a 29 éves pultos hölgyre. A nő testén több sörösüveget is széttört. Ennek következtében a nő arcán és kezén is súlyos és maradandó sérülések keletkeztek. Miután a nő eszméletét elveszítve, véresen feküdt a földön, a vádlott huszonháromezer forintot kivett a pénztárgépből és távozott.

A következő napokban a férfi Zagyvarékason és Szolnokon próbált rokonoknál elrejtőzni, de az utóbbi városban egy igazoltatás közben elfogták a rendőrök. A Debreceni Ítélőtábla ezzel helybenhagyta az első fokon eljáró Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság ítéletét, amely több emberen, nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt a 15 év letöltendő fegyházbüntetésre ítélte.

Rovatok