Index Vakbarát Hírportál

Öt év a nevelőapját megkéselő barcsinak

2010. szeptember 22., szerda 15:57

Késsel támadt a tanulmányi eredményeit kifogásoló nevelőapjára a 19 éves férfi. A nevelőapa túlélte a támadást, de súlyos sérülései lettek.

Öt év börtönre ítélte emberölés kísérlete miatt szerdán nem jogerősen a Somogy Megyei Bíróság azt a 19 éves barcsi fiatalembert, aki egy késsel rátámadt a gyenge tanulmányi eredményét kifogásoló nevelőapjára.

A vádlott szilveszterkor nevelőapjával egész nap ivott, és akkor határozta el, hogy végez a férfival, miután éjfél előtt felhívta telefonon az édesapja.

A beszélgetés után zaklatott lett, többször elsírta magát, majd a szobájába ment. Magához vett egy zsebkést, amivel a nyakán, a hátán és a felsőtestén szúrta meg a nevelőapját, és csak azért nem tudta újra megszúrni a menekülő férfit, mert az édesanyja megakadályozta.

A vádlott és nevelőapja korábban is gyakran veszekedtek, időnként tettlegességé fajult a dolog. A megsebesített férfi a kórházba szállításakor közvetett életveszélyes állapotban volt. Sérülései egy hónap alatt begyógyultak, de a jobb szemét ért szúrás miatt csak a fényt érzékeli.

Rovatok