Index Vakbarát Hírportál

Szörnyet halt a Segway-jel lezuhanó milliárdos

2010. szeptember 27., hétfő 15:27 | aznap frissítve

Jimi Heselden afganisztáni katonai megrendelésekből szerezte vagyonát, idén januárban vette meg a Segway-t. Utolsó útján a cég terepmodelljét tesztelte.

A hétvégén halálos balesetet szenvedett a kétkerekű elektromotoros járműveket, a Segway-t gyártó cég tulajdonosa. A bohém milliárdosként ismert Jimi Heselden egy speciális, terepre kialakított Segway-jen járta a birtokát, amikor belecsúszott a folyóba. A rendőrség kizárta az idegenkezűséget. A cég szakértői vizsgálják, hogy okozhatta-e balesetet műszaki hiba.

A 62 éves üzletember testét a folyóban találták meg. Járműve a parton hevert, csupán öt kilométerre attól a gyártól, amelynek vagyonát köszönheti. Az egykor bányászként dolgozó Heselden találta fel azt a drótokból font kosárformát, ami földdel feltöltve sokkal hatékonyabb katonai támadások esetén, mint az eddig használt homokzsákok. Az üzletember az afganisztáni háború megrendeléseinek köszönhetően gazdagodott meg.

A Segway-t januárban vette meg, mivel kedvező üzleti kilátásokat jósoltak a zöld járműként reklámozott terméknek.

A milliárdos jótékonykodásairól volt még ismert. A gyárának is otthont adó Leedsben alapítványt hozott létre 13 millió fontból, amelyet a múlt héten támogatott meg újabb 10 millióval. Az alapítvány a hátrányos helyzetű gyerekek és idősek megsegítésére, egészségügyi fejlesztésekre jött létre.

Rovatok