Index Vakbarát Hírportál

Feldarabolta bátyját egy nagymányoki férfi

2010. október 1., péntek 08:51 | aznap frissítve

Megölte és feldarabolta tizenegy évvel idősebb bátyját egy nagymányoki fiatalember. Úgy tudni, régóta rossz viszonyban voltak.

Farkas Kinga, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense megerősítette a teol.hu péntek reggeli értesülését, miszerint a férfi megölte, és különféle eszközökkel feldarabolta testvérét. Az áldozat egyik barátja előző nap jelentette be a bonyhádi rendőrkapitányságon, hogy valószínűleg bűncselekmény történt, mert a Rákóczi utcai lakásban sok vért látott.

A rendőrök forró nyomon jutottak el a 30 éves áldozat 19 éves öccséhez, aki a nyomozás adatai szerint kábítószer hatása alatt, egy baltával végzett ágyban fekvő testvérével, majd feldarabolta és testrészeit a pincében rejtette el. A gyilkosság pontos idejét egyelőre nem tudták megállapítani, de legalább egy nappal korábban történt. Az orvos szakértő szerint az áldozat halálát agyroncsolódás okozta.

A gyilkos és bátyja régóta rossz kapcsolatban volt. Édesanyjukkal éltek egy házban, az asszony a gyilkosság idején külföldön dolgozott.

A rendőrség kezdeményezte az emberöléssel gyanúsított férfi előzetes letartóztatását.

Az idén két hasonló eset történt. Január 13-án egy 34 éves tatabányai férfi megölte és feldarabolta szomszédját, egy 76 éves egyedülálló asszonyt, akinek testrészeit Debrecen különböző pontjain kukákba rakta. Májusban egy gyomaendrődi férfi ellen indult eljárás, aki néhány nappal korábban a feleségével végzett hasonló módon.

Rovatok