Index Vakbarát Hírportál

Csoki, miért kellett megszúrni?

2010. október 4., hétfő 12:32 | aznap frissítve

Tanúk meghallgatásával folytatódott a Cozma-ügy tárgyalása a Veszprém Megyei Bíróságon. A tanúk egyike, Beéry Csaba azt állította: hallotta a veszprémi Patrióta lokál előtt az ügy harmadrendű vádlottjától, Sztojka Ivántól, hogy a Csoki néven emlegetett Raffael Sándor volt az elkövető.

Elsőként Beéry Csabát hallgatta meg a bíróság. Ő azt mondta: az enyingi születésnapi bulin merült fel, hogy Veszprémbe menjenek szórakozni, ez volt az ő javaslata is, mert ő is itt él.

Amint beértek a városba, felhívta barátnőjét, és mivel a lány a Patrióta lokálban szórakozott, ezért odamentek. Azt mondta, a koktélbárban beszélgetett ismerőseivel, amikor Sztojka Iván felfutott a lépcsőn és azt mondta: "baj van".

Erre a felkiáltásra ment ki az utcára, ahol meglátta Cozmát a földön fekve, de mivel nem gondolta, hogy nagy a baj, hazaindult. Beéry Csaba elmondta: a tömegből hallotta valakitől azt a mondatot, hogy "Csoki, miért kellett megszúrni".

A másik tanú, Katona Eugén elmondta: ő is Sztojka Iván kiáltására ment ki a szórakozóhely elé. Ő úgy hallotta, Sztojka azt mondta: "Gyertek, mert baj van." Amikor kiért, látta, hogy Cozma a földön fekszik és véres a ruhája. Később Raffael János javaslatára elmentek a helyszínről, hogy ne keveredjenek bele semmibe.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott tagját 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. A segítségére siető sporttársait, a szerb Zsarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicset életveszélyesen megsebesítették, mindkettőjükön azonnali műtétet kellett elvégezni.

Rovatok