Index Vakbarát Hírportál

Felborult egy vitorlás a Balatonon

2010. október 20., szerda 15:16

Felborult egy vitorlás Balatonalmádi közelében, a hajóról vízbe esett két férfit idejében kimentették a kiérkező vízi rendőrök.

A vitorlás Balatonalmádi közelében, a parttól hétszáz méterre borult fel kedden kora délután. A történteket a partról észrevette egy arra járó balatonkenesei férfi és azonnal riasztotta a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányságot.

A baleset idején másodfokú viharjelzés volt érvényben a Balatonon, komoly hullámzást okozó, legalább 60-70 kilométer/órás szélerősséggel, és a víz hőmérséklete nem haladta meg a 11 fokot. A kihűlés veszélye miatt különösen fontos volt, hogy a bajba jutott embereket minél előbb kiemeljék a vízből.

A pár percen belül kiérkező vízi rendőrök egy részben már elsüllyedt vitorlás kishajót, és annak közelében két mentőmellényben lebegő, összekapaszkodó embert, egy 39 éves budapesti és egy szintén 39 éves gyulai férfit találtak. A járőrök a bajbajutottakat tíz percen belül Balatonalmádi kikötőjébe szállították, ahol már várt rájuk az időközben értesített mentőszolgálat, és szakszerű ellátásban részesítette őket.

A balatoni vízirendészeti kapitányság arra kérte a Balatonnál tartózkodókat, hogy az őszi időjárási körülményekre való tekintettel figyeljenek az október 31-ig működő 29 viharjelző állomás jelzéseire és a napi időjárás-előrejelzésre.

Rovatok