Index Vakbarát Hírportál

15 millió forintért árulta unokáját

2010. november 9., kedd 10:21

Százezer dolláros (~20 millió forintos) óvadék ellenében kerülhetne szabadlábra az a 44 éves floridai asszony, aki megpróbálta eladni nyolchetes unokáját. A nő, Patty Bigbee eredetileg 75 ezer dollárt (~15 millió forintot) kért a csecsemőért, de végül harmincezerért is odaadta volna a vevőnek.

Bigbee és a vevő a múlt pénteken, helyi idő szerint délután négykor találkoztak a floridai Daytona Beachen, hogy lezárják az ügyletet, ám a floridai nyomozóiroda munkatársai rajtuk ütöttek. A gyermeket a családügyi minisztérium felügyelete alá helyezték, Bigbeet meg letartóztatták.

A hatóságok egy névtelen feljelentés alapján értesültek Bigbee tervéről. A nyomozás adatai szerint a nagymama és 42 éves élettársa, Lawrence Works az interneten kereshettek vásárlót. Workst vasárnap vették őrizetbe, ő már 50 ezer dolláros óvadék ellenében is szabadlábra kerülhet.

A csecsemő anyja, Stephannie Bigbee-Davis a Manatee megyei börtön lakója, csalás miatt ítélték el. A gyermek apját nem sikerült felkutatni. A bíróság döntése alapján addig gyámság alat marad, amíg nem találnak neki nevelőszülőket.

A nagymama nem kívánt válaszolni a sajtó kérdéseire. A helyi tévéadó, a WFTV értesülései szerint már korábban is részt vett gyermekkereskedelemben.

Rovatok